Piráti v Olomouckém kraji zvolili nové předsednictvo

25. listopadu 2020
Piráti v Olomouckém kraji zvolili nové předsednictvo

Olomoucký kraj, 24. listopad 2020 – V Olomouckém kraji si členové krajského sdružení Pirátů zvolili nové předsednictvo. Předsedou Olomouckého kraje zůstává předseda zastupitelského klubu Pirátů a Starostů v Olomouci Viktor Tichák, který tuto funkci obhájil. 1. místopředsedou se stal krajský zastupitel Jaromír Horký a 2. místopředsedou byl zvolen prostějovský zastupitel Petr Kapounek.

Všichni zmínění členové Pirátské strany obhájili své funkce z předchozího funkčního období. Celé předsednictvo se shodlo na dobré spolupráci a chtějí se nyní zaměřit na efektivní využití financí, zkvalitnění mediální prezentace, zapojení nových členů či pracovníků do struktur kraje. „Myslím si, že se celé předsednictvo za uplynulé funkční období opravdu dobře sladilo. Nyní umíme řešit vzniklé situace velmi efektivně. Doufám, že tato dobrá spolupráce bude pokračovat i do budoucna. Hlavním cílem pro nás jsou nyní parlamentní volby a volby komunální, které nás čekají v roce 2022,“ komentuje předseda krajského sdružení Viktor Tichák.

Nově předsednictvo má za cíl mimo jiné vytvořit nová místní sdružení na Hranicku a Jesenicku. „Několik členů v těchto regionech máme, nyní je potřeba koncepčně vytvořit nová místní sdružení, které budou fungovat. Chceme rozšířit členskou základnu, aby každá část Olomouckého kraje měla vlastní zastoupení a členskou organizaci. Spolupráci v předsednictvu hodnotím velmi kladně a jsem rád, že budeme ve stejném složení pokračovat,“ tvrdí 1. místopředseda Jaromír Horký.

S tímto souhlasí také 2. místopředseda krajského sdružení. „Spolupráce byla opravdu dobrá, i přes často odlišné názory, jsme po konzultaci vždy našli názorovou shodu a řešení. Myslím si, že právě v tomto byla spolupráce efektivní. Chceme nyní naši práci v kraji postavit především na lidech, kteří nám ať už z členské základny, z řad dobrovolníků nebo odborné veřejnosti pomáhají jít správným směrem,“ doplňuje Petr Kapounek.