23. února 2024

Chceš brát výplatu ve zlatě, lítat pracovně do vesmíru a vždycky mít po ruce tři asistenty? To my taky. Ale přesně tohle ti nabídnout nemůžeme. Nicméně pro tebe máme nestereotypní stáž v politickém marketingu pro Českou Pirátskou stranu v Olomouckém kraji.

Pokud se zajímáš o marketing a sršíš nápady a kreativitou, už teď u nás máš plusové body. Bude to fungovat, pokud máš trochu času navíc a nevadí ti pracovat osamotě i v týmu. My tě za to zapojíme do krajské a senátní kampaně i do celkového dění v politické straně a ukážeme ti, jak funguje mediální práce na krajské a lokální úrovni.

Co bychom si přáli od tebe?

• zájem o PR a sociální sítě
  • pozitivní přístup k práci
  • trpělivost, kreativitu a snahu učit se novým věcem
  • zkušenosti se psaním textů a tiskových zpráv výhodou
  • časovou flexibilitu

Co ti nabídneme my?

• Otevřený přístup, díky kterému se vyhneš stereotypní práci a naučíš se spoustu nových dovedností
  • Flexibilní pracovní dobu a (častý) homeoffice (schůzky před devátou u nás nečekej)
  • Praxi z českého politického prostředí, z dynamického prostředí kampaně a reálný vhled do fungování politické strany
  • Zkušenosti v oblasti politického marketingu, sociálních sítí a PR

Co budeš vlastně dělat?

• Pomáhat s přípravou komunikačních výstupů (příspěvky na sociální sítě, tiskové zprávy, články, newsletter)
  • Trochu jednoduché administrativy
  • Účastnit se (a pomáhat organizovat) PR akcí a setkání s politiky (aka kontaktní kampaně)
  • Podílet se na přípravě grafických materiálů

Stáž je neplacená a měla by trvat minimálně měsíc, ale přesná délka je na vzájemné dohodě. Pokud tě nabídka zaujala, pošli svoje CV a krátký motivační dopis na adresu martina.jezkova@pirati.cz. A nezapomeň taky říct, jaké činnosti by ses během stáže věnoval/a nejraději. Pokud máš víc otázek, tak piš e-maily nebo se ozvi na našich sociálních sítích. Díky a těšíme se!

Povinné zálohování PET lahví u nás nadělá víc škody než užitku

Olomouc, 24. 11. 2023 - Pro města a obce je v současnosti velkým tématem možné zavedení povinného a plošného zálohování PET lahví. Na Ministerstvu pro životní prostředí se totiž připravuje novela zákona o obalech. Města, obce i kraje se však staví proti. Obávají se poškození současného systému třídění odpadů, který je funkční. Třídí přes 70 % Čechů (patříme tak mezi nejlépe třídící země v EU), přičemž PET lahví již dnes vytřídíme osm z deseti. Do roku 2029 se máme zlepšit ještě o jednu lahev, tedy na vytříděnost 90 %.