Ondřej Moskal: Nový grafický vizuál Prostějova musí vzejít z otevřené soutěže

21. 11. 2021
Ondřej Moskal: Nový grafický vizuál Prostějova musí vzejít z otevřené soutěže

Na říjnovém jednání Komise pro cestovní ruch a podporu podnikání byla představena koncepce jednotné vizuální identity. „Nový grafický manuál může pomoci pozvednout úroveň prezentace našeho města, nejenom pro obyvatele města, ale především pro příchozí. Nový vizuál pomůže v oblasti cestovního ruchu a celkovému povědomí o našem městě,” říká předseda prostějovských Pirátů Ondřej Moskal, který dodává, že komise doporučila spolupracovat s organizací Czechdesign, která sdružuje české designery.

Míč je však nyní na straně rady města, které se k otevřeným soutěžím hlásit raději nechce. Město tak přichází o obrovský potenciál, kterou by soutěž mohla přinést.

„S Piráty trváme na prosazení otevřené designérské soutěže, do které se mohou přihlásit všichni designéři působící v České Republice. Otevřená designérská soutěž zaručí účast největší špiček v oboru a tím pádem bude zárukou kvalitního grafického manuálu, který bude město prezentovat řadu let,” dodal Ondřej Moskal.

Na závěr máme pro vás kvízovou otázku. Víte, co se stalo se soutěží středoškoláků na uvítací cedule města? Že ne? My také ne, od února do dneška nevíme, jak soutěž dopadla. Možná právě tento příklad ukazuje názorně, jak vedení města bere vážně vizitku našeho města.

Letní report z Pirátské Tvrze
15.07.2022

Letní report z Pirátské Tvrze

Vážení čtenáři našich pravidelných reportů, s příchodem léta a letních dnů se tak nějak přirozeně uvolňuje i příjemná letní atmosféra a dostavuje se také široký výběr pestrosti různých kulturních či sportovních akcí pod širým nebem....