Jaromír Horký

Jaromír Horký (* 15. března 1998) je člen KS Olomouckého kraje a předseda MS Přerov. Jedním z hlavních příčin vstupu do Pirátské strany byl čím dál tím větší nezájem populace, a to zejména mladé části společnosti o politiku. Věří, že Pirátská strana díky svému protikorupčnímu a transparentnímu programu, který sama na sobě aplikuje, může změnit pohled lidí na politiku jako takovou. Chce se na tom podílet.

Je studentem Právnické fakulty Masarykovy Univerzity v Brně, ale zejména je to hrdý přerovák, kterému není Přerov lhostejný, ba naopak! Snaží se vnést do města pohled mladého člověka s rozhledem, který se rád inspiruje různě po Česku nebo v zahraničí. I proto chce usilovat o zavedení Participativního rozpočtu jak pro město, tak i do základních škol.

V Přerově úzce spolupracuje s komunálním sdružením Společně pro Přerov a Piráti, pod jehož vlajkou kandidoval v komunálních volbách 2018.

Další činnost:

Je organizátorem akcí „Buď aktivní pro Přerov“ – úklidy a jiné prospěšné činnosti pro Přerov. „Živá ulice“- https://olomoucky.pirati.cz/tiskove-zpravy/v-prerove-ozila-wilsonova-ulice.html
Také se věnuje osvětě politiky mezi studenty prostřednictvím aktivních besed a svůj volný čas rád tráví cestováním nebo v přírodě.

Další zájmy:

Po roční pauze opět hraje 1. ligu v házené za Velkou Bystřici, miluje cestování a poznávání zajímavých míst a lidí. Také rád fotografuje či se učí novým věcem.
Jeho motto je jasné – Nejlepší způsob, jak dosáhnout cíle je začít. Proto jde do všeho naplno

Články:

8Values - https://interaktivni.rozhlas.cz/data/polkviz/results.html?e=56.1&d=72.9&g=77.3&s=81.7