V Přerově ožila Wilsonova ulice

30. srpna 2018
V Přerově ožila Wilsonova ulice

Společně pro Přerov a Piráti uspořádali benefiční koncert s názvem „Živá ulice“. Cílem bylo oživit jednu z frekventovaných ulic v centru města a také podpořit centrum SONS, které pracuje se zrakově handicapovanými. Během čtyř hodin vystoupilo šest přerovských muzikantů a podařilo se vybrat 3420,- Kč, které poputují na provoz centra.

Celá akce probíhala formou buskingu, tedy pouličního hraní. Místní umělci vystupovali na improvizovaném pódiu a zpříjemňovali kolemjdoucím chůzi centrem města. Bylo zde připraveno i malé pohoštění jako třeba voda na pití, čerstvé ovoce nebo domácí bábovka.

V Coworkingovém centru (nad bývalou prodejnou Baťa) měli zástupci centra SONS připravenou ukázku různorodých pomůcek pro nevidomé a lidé si mohli také vyzkoušet zvukem naváděnou střelbu z laserové pistole. Našim cílem bylo, aby si normální lidé dokázali představit jaké to je žít se zrakovým omezením.

Akci podpořili přerovští muzikanti: Ivo Blahunek, Daniel Režný, Gabriela Navrátilová, Pavel Dostál, Tomáš Hambálek a Adam Hobza.

„Jsme moc rádi, že akci podpořilo tolik přerovských umělců. Hlavní cíl bylo oživit ulici hudbou a informovat kolemjdoucí o činnosti centra SONS. K tomu všemu jsme vybrali pár tisíc, které handicapovaným pomůžou. Takže myslím, že se akce podařila,“ říká Tomáš Karlík, organizátor akce.