V Olomouckém kraji lidé odložili více než 3000 starých mobilů

15. listopadu 2021
V Olomouckém kraji lidé odložili více než 3000 starých mobilů

Přes 3000 mobilů bylo odloženo v knihovnách po celém Olomouckém kraji. Osvětová kampaň se setkala s úspěchem, v rámci kterého upozorňovala na ekologickou likvidaci starší elektroniky. Nejúspěšnější knihovny zapojené do projektu si mezi sebe rozdělily dar ve výši 30 000 Kč, který poskytl Olomoucký kraj.

Osvětová kampaň měla za cíl upozornit na ekologické zacházení se starší elektronikou, která běžně končí na skládce a není tak ekologicky zrecyklována. Problémem totiž, je že i starší elektronika nepatří na skládku, což velká část populace neřeší. Mezi nejúspěšnější knihovny, které se do akce zapojily, patřily půjčovny knih v Olomouci, Lipníku nad Bečvou, Lošticích a v Jindřichově na Hranicku. Finanční dar, který poskytl Olomoucký kraj byl slavnostně předán v Jindřichově.

„Počet vybraných telefonů nás velmi příjemně překvapil, sesbírané množství však nebylo hlavním cílem projektu. Především jsme chtěli upozornit na problematiku sběru a následné recyklace drobných vysloužilých elektrozařízení, které spousta lidí likviduje společně s běžným komunálním odpadem,“ uvedl Martin Šmída, radní Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí, odpadů a zemědělství.

Jarní report z Pirátské Tvrze

Jarní report z Pirátské Tvrze je tu! Březnové dny nám pomalu začínají přinášet první teplejší sluneční paprsky a začíná se probouzet jaro. S tím se tradičně snoubí také začátek venkovních aktivit jako jsou práce na zahrádkách, polích a kolem domů.

Piráti vytvořili nový dotační titul pro dobrovolnické a neziskové organizace v oblasti životního prostředí! Na jejich podporu v Olomouckém kraji půjde 1,5 milionů korun.

Olomouc, 13.3.2023 - Dnes byl spuštěn krajský dotační titul, který podpoří činnost dobrovolnických a neziskových organizací v Olomouckém kraji, jež se věnují oblasti životního prostředí. Na jejich podporu půjde 1,5 milionu korun. O vytvoření nového dotačního titulu se zasadili Piráti.

Piráti navýšili peníze do životního prostředí! Na opatření půjde v rámci této oblasti v Olomouckém kraji téměř 7 milionů korun

Olomouc, 13.3.2023 - Dnes byl spuštěn krajský dotační titul s názvem Podpora vzdělávání, osvěty a realizace opatření v oblasti životního prostředí a zemědělství. Díky němu bude možné financovat opatření na revitalizaci krajiny, osvětu či předcházení vzniku odpadu. Kraj na titul vyhradil celkem takřka 7 milionů korun.