Program pirátského centra Picolo na květen 2019

5. května 2019
Program pirátského centra Picolo na květen 2019

Olomouc, 5. 5. 2019 - Přinášíme pravidelný přehled akcí konaných v pirátském centru Picolo v Olomouci, na ulici 8. května 5, v měsíci květen 2019.

  • Jak funguje Evropská unie: Fakta vs. mýty<br /> Úterý 7. května 2019 18:00–20:00<br /> Přijďte si poslechnout, jak se EU historicky vyvinula a jak vlastně funguje její rozhodování a instituce. Přednáší doktorand z Katedry politologie a evropských studií Univerzity Palackého Mgr. Ondřej Doležel

  • Nová IRA, Brexit a křehký mír v Severním Irsku<br /> Čtvrtek 9. května 2019 17:00–19:00<br /> Zastřelení novinářky Lyry McKeeové členem tzv. "Nové IRA" dalo vzpomenout na 30-letý krvavý konflikt. Nakolik je "Nová IRA" reálnou hrozbou? Hrozí obnovení konfliktu? A jaký vliv má Brexit? Přednáší Mgr. Hynek Melichar, Ph.D.

  • 10 miliard - Co máte na talíři: Z cyklu promítej i ty!<br /> Pátek 10. května 2019 18:00–21:00<br /> Jaký způsob produkce potravin dokáže uživit rostoucí počet lidí na této planetě? Nestojí svět na rozhraní potravinové katastrofy? Režisér Valentin Thurn.

  • Drogy aneb na co jste se báli zeptat?<br /> Středa 15. května 2019 19:00–22:00<br /> Přednáška o drogách, jejích účincích, ale i systému pomoci a léčbě drogově závislých u nás. Přednáška je určena dospělým lidem, kteŕí si chtějí rozšířit znalosti v problematice adiktologie. Přednáší Bc. Markéta Nepejchalová - Sociální pracovnice.

  • Deskovky s Karlem Zendulkou<br /> Pátek 17. května 2019 18:00–22:00<br /> Zveme Vás na další večer s deskovými hrami! K dispozici budou deskové hry všeho druhu, jednoduché i složitější, krátké, i na delší dobu.

  • Kampaňování s Ivanem Bartošem<br /> Pátek 17. května 2019 10:00–19:00<br /> Smetanovy sady u altánku, Olomouc<br /> Vrchol pirátské kampaně je tu! Ivan Bartoš s Marcelem Kolajou se zúčastní hravého odpoledne s poníky, sekerami, malováním a spoustou zábavy!

  • Beseda o soudním lékařství<br /> Středa 22. května 2019 18:00–21:00<br /> Čím se zabývá forenzní medicína a proč není to stejné co patologie přijdou povykládat lékařky Ústavu soudního lékařství a medicínského práva LF UP a FNOL MUDr. Adriana Gavronová a MUDr. Veronika Pargacová.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Piráti jdou do krajských voleb s podporou ProOlomouc, Společně pro Přerov, Naše Litovelsko a regionálních osobností

Piráti jdou do krajských voleb s podporou ProOlomouc, Společně pro Přerov, Naše Litovelsko a regionálních osobností

Olomouc, 18.4.2024 - Česká pirátská strana půjde do podzimních krajských voleb v koalici s hnutím ProOlomouc, Společně pro Přerov a Naše Litovelsko. Oznámili to na čtvrteční tiskové konferenci v Olomouci. Společným cílem je boj proti korupci, transparentnost a poskytování kvalitních krajských služeb občanům.

Hledáme stážisty pro senátní a krajské volby v Olomouckém kraji

Hledáme stážisty pro senátní a krajské volby v Olomouckém kraji

Nabízíme nestereotypní stáž v politickém marketingu pro Českou Pirátskou stranu v Olomouckém kraji. Hledáme nadšence, kteří jsou kreativní, mají zájem o PR a sociální sítě a jsou ochotni se učit novým věcem. Nabízíme praxi v dynamickém politickém prostředí, flexibilní pracovní dobu a možnost práce z domova. Stáž je neplacená, s flexibilní dobou trvání. Pokud chceš získat zkušenosti v politickém marketingu, pošli nám své CV a motivační dopis.

Zemědělce je třeba vyslechnout

Zemědělce je třeba vyslechnout

Olomouc, 23. 2. 2024 - Českem rezonuje protest zemědělců, který v pondělí odstartovaly traktory v Praze. Mnozí zemědělci i zemědělské organizace na začátku týdne mluvili o tom, že jim byla demonstrace ukradena různými pseudo-vlasteneckými proudy a velká část z nich se tak od protestu distancovala. Včera (22. 2.) to však bylo jiné. Čtvrteční akci zaštítila Agrární komora, a tak se dá mluvit o skutečném zemědělském protestu s reálnými důvody i požadavky.