Pirátská tvrz: První místní sdružení v Olomouckém kraji

1. prosince 2013
Pirátská tvrz: První místní sdružení v Olomouckém kraji

V neděli 1.12.2013 bylo na výjezdním zasedání v Brodku u Přerova založeno první místní sdružení Pirátské strany v Olomouckém kraji. Sdružení, které dostalo příznačný název Pirátská tvrz, zahrnulo do území své působnosti katastry obcí Majetín, Brodek u Přerova, Luková, Grygov, Krčmaň, Kokory, Rokytnice, Císařov a Citov.

Zakládající členové si do svého čela zvolili za předsedu Radima Studeného, který aktuálně zastává také funkci vedoucího mediálního odboru v krajském sdružení. Mezi další zakládající členy patří předseda krajského sdružení Ing. et Ing. Martin Šmída a druhý místopředseda krajského sdružení Vladimír Hlavinka.

Nově vzniklé sdružení má za úkol se blíže zaměřit na aktuální dění a řešení konkrétních problémů v obcích, které spadají do jeho působnosti. Úkoly pro nové sdružení jsou také příprava na komunální volby v Brodku u Přerova a v Majetíně a uspořádání kulturních akcí VyOsení v Brodku u Přerova a Svobodné kytary in Majetín.

Zápis ze zasedání

Naše Litovelsko upozornilo na rekonstrukci komunikace v Myslechovicích, případ navazující na kauzu Autostráda šetří NCOZ

Litovel 30.4.2024 - Při rekonstrukci krajské komunikace a chodníku na silnici III/3732 Hanovice - Myslechovice došlo k navýšení původní výšky povrchu. Už v průběhu rekonstrukce si na podivné praktiky stěžovali místní, byli však ujištěni, že je vše v pořádku. Krátce po rekonstrukci se však některé části stavby začaly propadat. Projekt vyvolal podezření z hospodářské trestné činnosti, a tak místní zastupitel Aleš Hubáček podal podnět k prověření případu NCOZ.