Piráti v Přerově vyšlou do boje o Senát Pavla Ondrůje

2. října 2019
Piráti v Přerově vyšlou do boje o Senát Pavla Ondrůje

Přerov, 2. 10. 2019 – Členská základna Pirátů Olomouckého kraje zvolila jako svého kandidáta do Senátu manažera kultury Městského domu v Přerově Pavla Ondrůje. Ve volbách na internetovém fóru se pro jeho nominaci vyslovilo 86 procent hlasujících. „Cítím, že dnešní společnost je rozdělená. Převládá ideologie a hysterie, nikoliv racionalita a zdravý selský rozum. Celý svůj život usiluji o stmelování společnosti. Z pozice senátora chci uplatnit své životní zkušenosti z tohoto regionu. Jsem patriot a témata, která místní opravdu trápí můžu řešit především v Senátu,“ uvedl ke své kandidatuře rodilý přerovák Pavel Ondrůj.

Kromě tradičních pirátských témat, tedy ochrany svobody, svobody vyjadřování a ochrany soukromí se chce zabývat jeho silnou stránkou, oblastí kultury. „Rád bych podtrhl to, co je původním významem tohoto slova, lat. cultura-„to, co je třeba pěstovat“, a to v co možná nejširším jejím měřítku,“ popisuje Pavel Ondrůj svou vizi. „Občanskou společnost je třeba řešit v tom nejširším spektru, tudíž od těch nejmenších problémů až po ty velká celospolečenská i evropská. V tématech nesklouzávám k hysterii či ideologii. Především ekologická oblast je někdy takto prezentována. Je mi blízká věcnost a zdravý selský rozum, který mnohdy v politice chybí.“

Pavel Ondrůj se narodil v roce 1972 v Přerově. Je otcem a profesně je manažerem kultury v Městském domě v Přerově a zároveň je také pořadatel několika desítek akcí na Přerovsku, jako je například hudební léto na hradbách v Přerově nebo festival Blues nad Bečvou. Za profesní život nasbíral také řadu mezinárodních zkušeností a spoluprací. Pavel Ondrůj se bude ucházet o přízeň voličů ve volebním obvodu č. 63, který tvoří obce na Přerovsku, Hranicku a pár obcí v okolí Oder.

Facewbook: https://www.facebook.com/PavelOndrujDoSenatu/<br /> Twitter: https://twitter.com/OndrujPavel

Povinné zálohování PET lahví u nás nadělá víc škody než užitku

Olomouc, 24. 11. 2023 - Pro města a obce je v současnosti velkým tématem možné zavedení povinného a plošného zálohování PET lahví. Na Ministerstvu pro životní prostředí se totiž připravuje novela zákona o obalech. Města, obce i kraje se však staví proti. Obávají se poškození současného systému třídění odpadů, který je funkční. Třídí přes 70 % Čechů (patříme tak mezi nejlépe třídící země v EU), přičemž PET lahví již dnes vytřídíme osm z deseti. Do roku 2029 se máme zlepšit ještě o jednu lahev, tedy na vytříděnost 90 %.

Piráty v Olomouckém kraji povede do krajských voleb současný krajský radní pro životní prostředí, odpady a zemědělství Martin Šmída

25. 9. 2023, Olomouc - Piráti a Pirátky z Olomouckého kraje si v sobotu zvolili svého lídra do nadcházejících krajských voleb v roce 2024. Kandidátku povede Martin Šmída, současný pirátský radní pro životní prostředí, odpady a zemědělství. Mezi jeho priority patří boj proti klientelismu a papalášství, vyrovnané hospodaření kraje nebo péče o životní prostředí.