Piráti otevřeli nové centrum v Přerově

Přerov, 25. ledna – Piráti v Přerově otevřeli nové pirátské centrum s názvem PEPŘ. Jedná se o zkratku Pirátského epicentra Přerov. Po Olomouci je tak druhým pirátským centrem v Olomouckém kraji, které má sloužit kromě pirátských aktivit také široké veřejnosti.

Nové pirátské centrum má sloužit pro možnost kontaktu voličů s pirátskými zastupiteli. Kromě toho je v plánu zde pořádat i různé přednášky. Široké veřejnosti toto centrum má sloužit především pro jejich vlastní akce či jako coworking. „Jsem rád, že se nám podařilo dokončit práce tak rychle a můžeme oznámit, že je naše centrum v Přerově připravené na otevření. Bohužel kvůli epidemiologické situaci musíme s akcemi pro širokou veřejnost zatím počkat, než se situace zlepší. Doufáme, že poté bude o akce v našem centru zájem, jako je tomu u jiných Pirátských center v republice,” komentuje krajský zastupitel Jaromír Horký.

Výhodou pirátských center je, že si lidé v prostorách mohou uspořádat akce zcela zdarma. To organizátorům workshopů či přednášek usnadní řešení nákladů na akce. V plánu je také nabídnout zdarma prostory jako coworking centrum. „Líbí se mi tento trend otevřít stranu širší veřejnosti. Pirátské centra tak neslouží primárně jen jako naše kancelář, ale slouží také lidem, kteří by v jiném případě do Pirátského centra ani nevkročili. Spojuje to tak v celé míře příjemné s užitečným,” doplňuje předseda místního sdružení Přerov David Hošek.

Pirátské centrum v Přerově sídlí na adrese Palackého 22 a je otevřeno každý všední den v následující hodiny.

Po - 13:00 - 17:00

Út, St - 8:30 - 11:00 a 13:00-16:00

Čt, Pá - 15:00 - 18:00

Letní report z Pirátské Tvrze