Piráti opět uklízeli Česko!

15. 09. 2018
Piráti opět uklízeli Česko!

Piráti Olomouckého kraje jsou pravidelnými účastníky celostátní akce Ukliďme Česko. Dnes se konala její podzimní část. Piráti uklízeli tentokrát v Olomouci, Přerově, Prostějově a v Šumperku.

Olomoučtí Piráti se do akce zapojili již čtvrtým rokem. Dnes se k nim přidali také Starostové a nezávislí, se kterými kandidují společně v nadcházejících komunálních volbách. Úklid probíhal okolo Mlýnského potoka v Bezručových sadech a přestože tam Piráti uklízeli již před rokem a půl, tak dnes 25 dobrovolníků nasbíralo 32 pytlů odpadu, z toho 10 pytlů plastů. Našlo se toho mnoho, mimo jiné kusy lešení a betonových tvárnic, množství kovového odpadu, injekční stříkačky, oblečení a dokonce šicí stroj.

Přerovští Piráti uklízeli znečištěné okolí Velké Dlážky, bazénu, Strhance a na dalších místech v Přerově. Na podnět místního občana se vrhli na úklid okolo mašinky u nádraží a Škodovy ulice, kde se k nim připojili i tamní obyvatelé. Více jak 20 dobrovolníků nasbíralo během dvou hodin přes 500 kg odpadů. Kromě obvyklých plechovek a PET lahví nalezli také koberce, kočárek nebo kovový kryt od kufru auta.

Kam dále?