Piráti otevřeli další regionální centrum. Olomoucké Picolo je zároveň kanceláří místopředsedy Sněmovny Vojtěcha Pikala

04. 04. 2018
Tagy

Olomouc, 4. dubna 2018 – Pirátský místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal v úterý slavnostně otevřel svou regionální poslaneckou kancelář v Olomouci. Spolu s kanceláří bylo otevřeno i místní pirátské centrum, zvané Picolo – multifunkční prostor zřízený pro společné působení Pirátů i pro místní akce pořádané občany. První debata se uskutečnila hned v rámci otevření centra, a to na téma Ústavy ČR.

Místopředseda Sněmovny Pikal bude v regionální kanceláři přítomen každé liché pondělí od 9 do 13 hodin. V sudé týdny jej zastoupí jeho asistentka Nela Chudová. Včerejšího setkání se zúčastnili příznivci Pirátské strany, pozvání přijali i hosté z ostatních politických stran z regionu. Speciálně složenou znělku pro otevření kanceláře složil člen olomouckého pirátského sdružení Antonín Štěpán.

Součástí slavnostního otevření byla i diskuse nazvaná Změny Ústavy, jejich důvody a úskalí, kterou mohli lidé sledovat i online. Záznam otevření kanceláře i následné debaty lze zhlédnout na facebookové stránce Piráti Olomoucký kraj. Pozvání do přibližně dvouhodinové debaty přijali hosté doc. PhDr. Tomáš Lebeda, Ph.D., RNDr. Otakar Vychodil, JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D. a poslanec Bc. Vojtěch Pikal. Debatu moderovala paní Mgr. Alena Navrátilová.

Centrum Picolo a poslaneckou kancelář najdete v Olomouci na ulici 8. května 522/5. Na zdejší pracoviště se lze obrátit s dotazy, návrhy a připomínkami, prostor slouží i jako místo k práci či posezení. Lze zde uspořádat i vlastní přednášku, využít kameru a streamovat přímo na svůj nebo náš YouTube kanál.

Velké speciální poděkování patří architektovi Ondřeji Spustovi ze studia MASPARTI za skvělý návrh designu prostoru a panu Milanovi Janáčkovi z ART-ECO Group za kompletní realizaci a výrobu veškerého vybavení. Děkujeme za Vaše nadšení a skvělou práci.

Kam dále?