Jan Bednařík

Jan Bednařík (* 10. března 1986) je členem Republikového výboru Pirátské strany a emeritním předsedou krajského sdružení Olomouckého kraje. Pochází z Olomouce, kde také žije.

Do Pirátské strany vstoupil, protože ji považuje za dobrý prostředek, kterým mohou obyčejní slušní lidé, v české politice a v České republice, něco změnit k lepšímu. Jsou mu blízká témata transparence, svobody, demokracie, byrokratické zátěže a bezpečnosti.

V rámci Pirátské strany působil jako místopředseda místního sdružení Olomouc (12/2017–6/2018) a předseda krajského sdružení Olomouckého kraje (6/2018–11/2019). Je členem technického odboru a podílí se na vývoji Pirátských aplikací, zejména Evidence lobbystických kontaktů. Především je ale členem Celostátního fóra, nejvyššího orgánu strany.

Vystudoval SPŠ Elektrotechnickou. Studium Elektrotechniky na VUT v Brně a Informatiky na UP Olomouc z osobních důvodů nedokončil. V profesní oblasti se věnuje návrhu a vývoji komplexních internetových aplikací a systémů. A částečně také řemeslné a ruční výrobě. Mezi jeho záliby patří Swing (tanec), kutilství, 3D tisk a Piráti.