Hynek Kliment

Hynek Kliment (* 3.listopadu 1965) je členem pirátské strany od března 2018. Od května 2018 je předsedou MS Hranicko.

Narodil se v Praze, kde vystudoval SPŠ sdělovací a filmové techniky a zřejmě díky souběžnému studiu LŠU inklinuje celý život ke kultuře a umění, namísto drátů a tištěných spojů. Od mládí byl Bohem obdařen volnomyšlenkářstvím a svými dávnými předky Maya nespoutaností. Jeho původ ho předurčil k úctě k přírodě a všemu živému.

Svůj profesní život podřídil pravidlu: “nedělej práci, která tě nebaví“. Pracoval jako provozovatel extrémních sportů, fyzioterapeut, námořní kapitán, fotograf, filmový režisér, produkční, producent, scénárista, reklamní kreativec, marketingový poradce, aj. Založil jednu produkční společnost, jednu filmovou a jednu reklamní agenturu.

Po návratu z Hawaiie, kam odešel rozčarován vývojem společnosti a demokracie v ČR, se přestěhoval na Moravu, kde završil existenční trilogii (strom, syn, dům) a žije spokojeně se svojí poslední ženou v Hranicích. V roce 2017 mu hlas předků napověděl, že je již dost starý a rozumný, aby vstoupil do politiky a jako Pirát se angažoval ve prospěch společnosti. Považuje se za liberálního demokrata.

Mezi jeho záliby patří parašutismus, horolezectví, bungee jumping, yachting, všechny formy uměleckého projevu, svoboda, spravedlnost, historické kulturní odkazy, literatura faktu, černá káva, červené víno a tabák.

S nadsázkou lze říci, že je možná jediný Indián, který je zároveň i Pirát.