Program pirátského centra Picolo na září 2019

5. září 2019
Program pirátského centra Picolo na září 2019

Přinášíme pravidelný přehled akcí konaných v pirátském centru Picolo v Olomouci, na ulici 8. května 5, v měsíci září 2019.

  • Veřejná schůze Pirátů místního sdružení Olomouc<br /> Čtvrtek 5. září 2019 18:00–21:00

  • Veřejná schůze Pirátů Olomouckého kraje<br /> Středa 11. září 2019 18:00–21:00

  • Vaping aneb co se z YouTube nedozvíte<br /> Středa 18. září 2019 19:00–22:00<br /> Neformální setkání vaperů s pát tipy pro začínající i pokročilé vapery.

  • Jan Lipavský-Ondřej Kučera: Čínský vliv v České republice a Evropě<br /> Pondělí 23. září 2019 18:00–21:00<br /> Moderovaná debata s místopředsedou zahraničního výboru a výboru pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky za Českou pirátskou stranu Janem Lipavským a se zástupcem Univerzity Palackého (UP) Mgr. Ondřejem Kučerou Ph.D., vedoucím čínské sekce na Katedře asijských studií. Debata bude moderována Mgr. Hynkem Melicharem Ph.D. vyučujícím na Katedře politologie a evropských studií UP a odborníkem na mezinárodní bezpečnost a řešení konfliktů.

  • Petr Daněk, ulice 8. května pro auta nebo pro lidi?<br /> Úterý 24. září 2019 18:00–21:00<br /> Návrh rekonstrukce významné ulice v centru města proběhl bez projednání s veřejností. Chodcům ubyl prostor, jejich místo dostaly zaparkované automobily. Proč jde Olomouc opačným směrem, než města, která pravidelně vítězí v anketách kvality života?

  • Nela Chudová & Kateřina Jaremčuková: Prostě swap aneb zbavte se věcí navíc!<br /> Čtvrtek 26. září 2019 19:15–21:00<br /> Válí se ti doma oblečení, které už nenosíš? Dones ho! Máš zálusk na nové kousky, ale nechceš podporovat fast fashion? Super! Tak právě pro tebe je prostě SWAP! Kde je vše ZDARMA. Více info na FB Picolo - Pirátské centrum Olomouc

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Hledáme stážisty pro senátní a krajské volby v Olomouckém kraji

Hledáme stážisty pro senátní a krajské volby v Olomouckém kraji

Nabízíme nestereotypní stáž v politickém marketingu pro Českou Pirátskou stranu v Olomouckém kraji. Hledáme nadšence, kteří jsou kreativní, mají zájem o PR a sociální sítě a jsou ochotni se učit novým věcem. Nabízíme praxi v dynamickém politickém prostředí, flexibilní pracovní dobu a možnost práce z domova. Stáž je neplacená, s flexibilní dobou trvání. Pokud chceš získat zkušenosti v politickém marketingu, pošli nám své CV a motivační dopis.

Zemědělce je třeba vyslechnout

Zemědělce je třeba vyslechnout

Olomouc, 23. 2. 2024 - Českem rezonuje protest zemědělců, který v pondělí odstartovaly traktory v Praze. Mnozí zemědělci i zemědělské organizace na začátku týdne mluvili o tom, že jim byla demonstrace ukradena různými pseudo-vlasteneckými proudy a velká část z nich se tak od protestu distancovala. Včera (22. 2.) to však bylo jiné. Čtvrteční akci zaštítila Agrární komora, a tak se dá mluvit o skutečném zemědělském protestu s reálnými důvody i požadavky.

Povinné zálohování PET lahví u nás nadělá víc škody než užitku

Povinné zálohování PET lahví u nás nadělá víc škody než užitku

Olomouc, 24. 11. 2023 - Pro města a obce je v současnosti velkým tématem možné zavedení povinného a plošného zálohování PET lahví. Na Ministerstvu pro životní prostředí se totiž připravuje novela zákona o obalech. Města, obce i kraje se však staví proti. Obávají se poškození současného systému třídění odpadů, který je funkční. Třídí přes 70 % Čechů (patříme tak mezi nejlépe třídící země v EU), přičemž PET lahví již dnes vytřídíme osm z deseti. Do roku 2029 se máme zlepšit ještě o jednu lahev, tedy na vytříděnost 90 %.