Program pirátského centra Picolo na listopad 2019

3. listopadu 2019
Program pirátského centra Picolo na listopad 2019

Přinášíme pravidelný přehled akcí konaných v pirátském centru Picolo v Olomouci, na ulici 8. května 5, v měsíci listopadu 2019.

• 30 let od revoluce aneb kam jsme došli?<br /> Prof. PhDr. Jiří Lach, M.A., Ph.D., Doc. Mgr. Pavel Šaradín, Ph.D., paní Zdena Mašínová<br /> Středa 6. listopadu 2019 od 18:00 hodin<br /> Připomínáme si třicetileté výročí sametové revoluce. Kam jsme od té doby jako společnost došli? Naučili jsme se starat o demokracii a pěstovat ji? Nebo jí opět přestáváme věřit?

• Veřejná schůze Piráti Olomouc<br /> Čtvrtek 7. listopadu 2019 18:00–21:00<br /> Pravidelná schůze místního sdružení Pirátů v Olomouci.

• Mládí českého disentu 80. let.<br /> Jana Marco Petrová, Simona Hradílková a Hana Holcnerová<br /> Úterý 12. listopadu 2019 od 17:30 hodin<br /> Diskuse s přímými účastníky disentu v 80. letech. Akce se koná v galerii Caesar.

• Výjezdní schůze Pirátů Olomouckého kraje<br /> Úterý 12. listopadu 2019 od 18:00-21:00<br /> Tentokrát se potkáme v Šumperku!

• Deskoherní večer v Picolu<br /> Pátek 15. listopadu 2019 od 19:00 hodin<br /> Tradiční herní večery v Picolu. Pro všechny je připravena spousta deskových her.

• Řešení bezdomovectví v Olomouci.<br /> Jan Buka, Charita Olomouc<br /> Úterý 19. listopadu 2019 od 18:00 hodin<br /> Bezdomovectví je o (ne)dostupnosti bydlení, zaměstnání, nebo zdravotní péče, ale také o ztrátě motivace, smyslu a cesty. Kdo jsou lidé bez domova a má jejich situace řešení?

• Jaderné elektrárny v bezuhlíkové ekonomice.<br /> Ing. Petr Třešňák, PS PČR<br /> Středa 20. listopadu 2019 od 18:00 hodin<br /> Jaká je možná role jaderné energetiky v bezemisní a bezuhlíkové energetice budoucnosti?

• Lesk a bída protipovodňových opatření.<br /> Ing. Josef Suchánek, Akad. sochař Martin Lubič<br /> Úterý 26. listopadu 2019 od 18:00 hodin<br /> Jaké jsou plusy a minusy protipovodňových opatření? Jaká je role komise ve vztahu s dotčenými subjekty?