Piráti a Starostové hledají nového tajemníka

4. listopadu 2020
Piráti a Starostové hledají nového tajemníka

Koalice Piráti a Starostové hledají nového tajemníka zastupitelského klubu v Olomouckém kraji. Pozice je především určena uchazečům, kteří mají rádi administrativní práci a vytváření analýz. Hledáme uchazeče, který zároveň má přehled v politice a výhodou je souznění s našimi hodnotami. Níže jsou uvedeny hlavní požadavky, které jsou na pozici vyžadovány.

<h2>Vašemi hlavními povinostmi bude:</h2>
  • administrativní činnost, asistence s administrativou krajského zastupitelského klubu Piráti a Starostové
  • příprava, prezentace a realizace zadaných úkolů předsedou (či místopředsedou) krajského zastupitelského klubu, případně od členů krajského zastupitelského klubu
  • aktivní komunikace s členy krajského zastupitelského klubu, členy komisí krajské rady a výborů krajského zastupitelstva
  • koordinace činnosti krajských zastupitelů a členů komisí krajské rady a výborů krajského zastupitelstva
  • koordinace činností zastupitelského klubu s dalšími orgány Pirátské strany a STAN, např. s krajskými expertními týmy a krajským předsednictvem
<h2>Požadováno je:</h2>
  • základní technická zdatnost, organizační schopnosti, znalost kancelářských balíků včetně dokumentů Google a open office (dokumenty, tabulky, prezentace), schopnost naučit se používat komunikační platformy
  • dobrý písemný projev a znalost českého jazyka
  • zkušenosti s prací s lidmi (zkušenosti s vedením týmu výhodou)
  • nadstandardní komunikační dovednosti i po telefonu, reprezentativní a příjemné vystupování, systematičnost, emoční stabilita a pracovitost (empatie, umění vyjednávat, schopnost reagovat na konkrétní potřeby krajských zastupitelů)
  • časová flexibilita (aktivity mají často nárazový charakter v časovém tlaku) a občasná mobilita
  • špičkové pracovní nasazení, schopnost dlouhodobé a systematické práce, cit pro detail
  • důslednost v práci a profesionální přístup, schopnost plánování, hlídání termínů různých akcí, prioritizace apod.
  • vysokou míru samostatnosti řešení problémů a proaktivní přístup
  • ideové ztotožnění se s programem Piráti a Starostové a jeho základní znalost
  • středoškolské vzdělání s maturitou nebo vysokoškolské vzdělání
  • reference na předchozí práci s obdobnou zodpovědností výhodou,
  • čistý trestní rejstřík a bezproblémovost z hlediska napojení na organizovaný zločin, struktury, které mu pomáhají, konkurenční politické strany či jiné podobné organizace, kde mají Piráti rozumné důvody obávat se střetu zájmů
  • ochota podrobit se důkladnému background checku a risk analýze, abychom zabránili infiltraci
  • ochota a schopnost pracovat s dobrovolníky
  • striktní neutralita ve vnitrostranických záležitostech
  • řidičský průkaz typu B a vlastní auto výhodou
<h2>Nabízíme:</h2>
  • příkazní smlouvu pro Osobu samostatně výdělečně činnou (OSVČ) na volební období 2020-2024
  • odměnu 10 000 Kč měsíčně na IČO + odměna dle kvality a náročnosti splněných úkolů až do výše 5 000 Kč měsíčně
  • činnost na cca 60-80 hodin měsíčně
  • možnost cestovat po Olomouckém kraji
  • možnost podílet se na smysluplné a transparentní politice Pirátů a Starostů
  • možnost bezprostředního podílu na realizaci programu Pirátů a Starostů
  • možnost využívat školení týkající se činnosti tajemníka a organizované Piráty a STAN
  • možnost seberealizace a zapojení vlastní kreativity
  • neomezený telefonní tarif s internetem
  • flexibilní pracovní dobu, možnost práce z domova, individuální rozvržení pracovní doby
  • zázemí olomouckého krajského sdružení Picolo či krajské kanceláře STANu
  • získání nových zkušeností a praxe
  • přátelský kolektiv
  • práce vhodná i pro studenty a rodiče na RD
<h2>Požadavky na zařazení do výběrového řízení:</h2>

Uchazeč zašle požadované materiály do 17.11.2020 na maily: piratiastarostoveolk@gmail.com a jana.kolarikova@pirati.cz Podmínkou zařazení do výběrového řízení je zaslání strukturovaného životopisu a motivačního dopisu obsahujícího vizi působení na dané pozici. Životopis a motivační dopis vítěze výběrového řízení mohou být zveřejněny i bez předchozího souhlasu.

Více informací nalezenete na této stránce{:target="_blank"}

Povinné zálohování PET lahví u nás nadělá víc škody než užitku

Olomouc, 24. 11. 2023 - Pro města a obce je v současnosti velkým tématem možné zavedení povinného a plošného zálohování PET lahví. Na Ministerstvu pro životní prostředí se totiž připravuje novela zákona o obalech. Města, obce i kraje se však staví proti. Obávají se poškození současného systému třídění odpadů, který je funkční. Třídí přes 70 % Čechů (patříme tak mezi nejlépe třídící země v EU), přičemž PET lahví již dnes vytřídíme osm z deseti. Do roku 2029 se máme zlepšit ještě o jednu lahev, tedy na vytříděnost 90 %.