Olomoucký kraj pořádá další ročník udílení cen za přínos v oblasti životního prostředí

20. 05. 2021

I v tomto roce bude Olomoucký kraj udílet ceny za přínos v oblasti životního prostředí. Pro udílení cen může nominovat svého zástupce jakýkoliv občan nebo i organizace především z území Olomouckého kraje do 20. června 2021 na webu cenykraje.cz.

„Náhradní planetu nemáme, proto považuji péči o životní prostředí, krajinu, vodu, půdu, ovzduší, faunu či flóru za nesmírně důležitou. Lidé, společnosti a spolky nebo obce, jejichž přínos k ochraně přírody byl zvlášť významný, si ocenění a poděkování určitě zaslouží. Olomoucký kraj se navíc může pyšnit zcela unikátní přírodou, vždyť se na jeho území nachází hned dvě chráněné krajinné oblasti,“ uvedl radní Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí Martin Šmída.

Oproti minulým ročníkům byly upraveny jednotlivé kategorie. Cena se bude udělovat za významný počin v ochraně životního prostředí, zde se uděluje cena fyzické, právnické osobě a také obci. Cena za dlouhodobý přínos v oblasti životního prostředí je udílena jednotlivci. Dále Cena za významný počin v recyklaci a využití odpadů a poslední kategorií je Cena veřejnosti za přínos v oblasti životního prostředí.

„Soutěž jsme chtěli koncipovat lépe v tom, aby nebylo rozhodováno pouze na základě nasbíraných hlasů na webu, jak tomu bylo v minulých ročnících. Veřejnost stále může rozhodnout o vítězi v kategorii Cena veřejnosti, ale v dalších kategoriích bude vítěze posuzovat odborná porota. Chceme, aby Ceny kraje mimo jiné zdůraznily, že ochrana životního prostředí je naší povinností a odpovědností vůči dalším generacím,“ doplňuje Šmída.

Letní report z Pirátské Tvrze
15.07.2022

Letní report z Pirátské Tvrze

Vážení čtenáři našich pravidelných reportů, s příchodem léta a letních dnů se tak nějak přirozeně uvolňuje i příjemná letní atmosféra a dostavuje se také široký výběr pestrosti různých kulturních či sportovních akcí pod širým nebem....